Nu så ska ni få höra..

Äntligen lite tid att skriva här och få fram lite om hur saker och ting går för mig. Just nu i skrivandets stund så befinner jag mig på ett lite matställe i Kuta, på Bali. Södra Balis västkust, härligt ställe och mycket bra surfmöjligheter som vi passar på att nyttja mest möjligt. Bilder kommer tyvärr inga just nu, men länkar till en video som vi slängt ihop, tack till Oscar som tar sig tid. Så får ni se lite av vad som försigår.

Flygresan gick mer eller mindre galant, tog 30 timmar i runda slängar innan vi var på plats i Surubaya och kom oss från flygplatsen, lite väntan här och lite där mellan diverse flygbyten och allt som hör till. Surubaya, lämnades snarast och vi drog vidare till Bromo, liten fjuttby uppe i bergen. Där var det gott kaffe och ganska kyligt. Nästa dag började halv 4 om jag inte minns fel, för att vandra upp lite till i bergen och se soluppgången, otroligt vackert. Så passade vi även på att glida upp på en vulkan efter frukosten. Kul liten tur, passerade en miniöken, och sand som smiskade oss i ansiktet, mer av sånt vill vi ha. Ännu en gång blev det långresa för att ta oss vidare till Bali, en bilresa på runt cirkus 8 timmar innan vi hamnade rätt på Bali. Lite kvällsmat och vis hets under bespisningen resulterade i att alla åt chili, vilket inte alltid är att rekommendera. Vissa mådde bättre än andra efter att ha stoppat i sig dessa milda godsaker och vissa tog två och mådde också betydigt sämre. Och innan vi drog vidare mot Kuta som var våran plan åkte vi lite båt till en ö som ingen minns namnet på, västra Balis Nordsida eller vad man säger. Ön erbjöd snorkling och dykning, så såg vi några renar på ön också, relativt oväntat men fina söta pälsdjur det där. En dag snorkling resulterade med som alla säkert redan vet, med röda ryggar. Detta även denna gång, röda så det sjöng om det. Varmt vatten och tjohejs så var kvällen kommen och äntligen framme i Kuta.

Här i Kuta har vi stadgat oss på hotellet Sari Jaya, sju dagar. Skönt. Fem minuter till stranden, där vi oftast tillbringar våra dagar på var sin surfbräda och försöker utveckla en skicklighet inom konsten att surfa. Framsteg har gjorts från första försöket helt klart. Vi valde andra dagen här att ta surflektion, två timmar, fyra instruktörer, sex elever. Väl valt att få lite hjälp där, instruktörerna är numera våra vänner och vi spenderar våra dagar tillsammans med dom. Sol, värme, skratt, surf och allmänt härligt. Är även lite halvstammisar på en restaurang vid namn Tree House, härligt ställe, god mat, bra utbud, bästa personalen. Tror jag talar för hela gruppen när jag säger det.

Imorn är sista kvällen här och det blir BBQ-kväll, skaldjur och andra godsaker från havet, detta tillsammans med surfgänget samt nårga till. Ska bli härligt, dagen kommer bestå av surfning sedan strandhäng vid solnedgången för att därefter dra oss vidare hem till Bobbi där vi ska äta med gänget och ha det gött.

Nästa stop blir Gili öarna, som det bär av mot på torsdag. Nuvarande status är att alla lever, någon med lite brända vader, någon annan råkat ut för bed-bugs jag själv har råkat ha sönder min ena framtand, inget som syns men en liten tandbit från baksidan strök med. Alla lever, är glada skrattar och ler.

Ska försöka uppdatera lite bättre här framöver, och titta in på länken så har ni en liten film från det lilla vi hunnit med.

http://vimeo.com/31024305


Anhalt Indonesien närmar sig

Det är fredagkväll, och imorgon morgon 09.40 lyfter det första flyget som är början på resan mot Indonesien. Efter en hektisk vecka med x antal mil avverkade i bilen är jag nu äntligen efter in sista vända och ett sista ärende i huset här i Skänninge. Här näst på agendan står mat, inmundiga ett litet stycke mat för att sedan, kanske lite för sent men ändå i tid, påbörja packningen som ännu inte påbörjats. Så nu med diverse inhandlade ting så anses jag som redo att bemöta kommande äventyr Indo.
  Detta kommer vara bloggen som jag kommer använda mig av för att uppdatera er nyfikna läsare här hemma. Så sitter ni en kväll i höstmörkret slå en kik här så kanske det står något nytt, eventuellt lite kul kanske aningen intressant om vad jag har hittat på. Som sagt så bär det av imorgon och hemfärden är ännu oklar, det vill säga att någon returbiljett ännu inte är bokad. Så tröttnar jag fort kanske jag är tillbaka redan nästa vecka, eller så blir det motsatsen och jag dyker då antagligen upp någon gång i januari. Ska bli ett kärt återseende med samtliga när jag återvänder, så ska jag försöka delge sådant som inte hamnat på bloggen.

Så från mig till er alla här hemma, se till att njut av kylan, blåsten och det mysiga höstmörkret samt den kommande snön så ska jag göra mitt bästa att njuta på varmare breddgrader.



RSS 2.0