Yooba

Hm.. Norge var det ja. Vi har sysslat med lite av varje, men i veckorna är det fortfarande ganska lugnt. Lördagen, vår officiella "träffa folk utan för våra väggar" dag. Dagen började med att jag och Filip skjutsade lite på Kim, därefter var det mesta oklart vad som skulle ske. Planen var hur som helst att träffa lite folk. Det brast för alla, utom mig. De andra valde att vara hemma och syssla med diverse, film kanske. Jag hade snackat lite med Samantha, träffade henne på tåget från Oslo och hit, så lördagen blev att gå ut med henne och träffa en del folk. Filip fick agera taxi åt mig och köra in mig till byn. Väl där var Samantha och Thomas lite sen, därefter for vi en bar där det var någon som fyllt år, för att sedan bege oss vidare mot Hulen. Trevlig ställe, billig öl för att vara Norge. Där joinade fler folk och kvällen fortsatte. Slutade med att Samantha och Thomas fick hjälp av Claes och ringa efter taxi. Jag hade ungefär 50min promenad hem, valde att ringa Filip och be om skjuts. Jag fick ingen skjuts, Filip var inte sugen att kliva upp ur sängen och hämta mig vid 4 hugget. Frusen och desperat som jag var, stannade jag till utanför Mia & Lisa och ringde och väckte dom vid halv 5 tiden. De orkade sig upp och öppna dörren till mig. Jag slapp gå hem och fick sova på en soffa istället för fåtöljen som väntade där hemma. Sköönt. Idag hade det varit en del slappande men jag tog mig i kragen och gjorde vaniljmunkar, hade lovat lite folk att jag skulle bjuda på de. Och vem håller inte det man lovar. Tror de tyckte det var gott iaf. Lisa beger sig hemåt imorn, och Mia blir kvar och kommer bosätta sig här hos oss. Trevligt, billigare hyra också.


- Lista på olika sittställningar -

  • Vanligt på en stol
  • På huk
  • Sitta på knäna
  • Sitta som Buddha

Hej katt

Hoho, här var jag igen. Internet är fixat (nästan) i vår lilla lya här i Bergen. Det funkar ibland och ibland inte, lite skevt men att ha tillgång till det lite då och då är aldrig fel det heller. Bättre än inget! Så därför passar jag på att uppdatera bloggen min för er få läsare som troget besöker den.

Livet här i Norge består av, jobb, träning och försöker fördriva förmiddagarna, om det lyckas vet jag inte. Träning är positivt, skönt att komma igång lite, har nog aldrig riktigt kommit igång med träning tidigare. Jobbet, bra folk men sälja är inget som är extremt coolt. Har sökt en del annat och ska se vad man kan finna, hoppas på det bästa. Sökte som matros på ett fartyg här, det vore coolt. Så har vi förmiddagarna, där sker det inte allt för mycket, tränar en sväng annars blir det oftast lite slappt, för slappt. Det är en grej som ska åtgärdas så ingen fara med det. Jag har tagit hål i örat med viss övertalning från en Fredrik på jobbet. Det är nog ett hål som kommer växa igen så snart hans övertalningsmetod försvunnit. Mohaha.

Här i Norge har vi officiell utflyktsdag på söndagar med Mia & Lisa. Söndagar veckans höjdpunkt, bergsbestigning. Tar med fika, bestiger ett berg (förutsatt att vädret tillåter) fikar snackar tar kort och njuter. Därefter har det blivit hemfärd för att då äta någon form av söndagsmat här hemma hos oss. Söndagsmat innebär för de som inte vet att man gör något man njuter av lite extra mycket, om man jämför med veckomaten som oftast består av pasta, ris eller potatis. Pommes går som helgmat (oftast).

Folket då.. Folket på jobbet är nice. Trevliga, kanske lite annorlunda personer. Men trevligheten prioriteras, vi har hunnit med att ha film/tacokväll med några av dom. Inte illa pinkat de, skönt att se lite annat folk än bara Oscar och Filip. Ne då, det är fina pojkar det också. Vi har blivit bjudna på diverse ting av jobbfolket, och hittar på lite av varje. Blir lite löningsutgång på torsdag. Vi har en del svenskar här i Bergen också som vi hör av ibland, eftersom vi jobbar olika tider ser vi oftast de på helgerna om vi ses.

Vår trio bestående av Op, Filip och mig har utökats till fyra. Ops syster Anna har kommit hit och bor numera med oss, och på söndag kommer Mia att joina oss. Hennes syster Lisa ska bege sig hemåt och Mia behöver någonstans att bosätta sig, och vänliga själar som vi är står alltid dörren öppen här. Så då blir vi fem personer en liten tid framöver. Får se om det funkar, vi har ju trots allt en del fasta rutiner som tjejerna kanske har svårt för. Vem vet, vem vet? Tiden får ge svar på den frågan.

 

- Lista på fina affärer i Norge -

  • Bunpris
  • Rimi
  • Rema 1000
  • Ica
  • Kiwi

RSS 2.0