Fullmåne, kvinnor & kärlek

Händelserika kvällar har det varit nu.
Söndagkvällen fick vi fint besök av Thomas & Kick. Vi gled in på ämnet om Kick ville flytta in hos oss, han krävde vissa saker då, för exempel en till fåtölj. Där tog kvällen sin början, jag och Thomas åkte runt i hans fars firmabil. Medans Kick och Oscar var hemma vid datorn och kollade efter saker som "skänkes bort". När jag och Thomas sedan återvände hade vi här i huset blivit 1 fåtölj samt 1 feltsäng rikare.
House-Party hos Thomas, det får högt betyg. Cirkus 20 norskar och 2 svenskar. Väldigt lyckad kväll. Oscar snackade något om fullmåne, kvinnor och kärlek. Jag förstår nu i efterhand vad det hela handlade om.


- Lista på saker man inte ska lägga pengar på när man är otroligt fattig i Norge -

  • Vaniljmunkar
  • En katt
  • Snus
  • En latexdräckt och fotbollsskor som du sedan har på dig för att där efter köpa en pizza och just för att du inte har några pengar så slänger du pizzan på kudden.

Håller på att störta samman är det förnuftigaste ofta att hålla sig lugn

Vaknade av att det var någon form av panik här i huset. Det var inte branden som gått lös, nej nej värre än så. Mia som skulle fara hem idag. Allt var planerat och skulle gå felfritt om inte.. Ja Kick, mannen som skulle vara taxi åt Mia hade glömt att ställa om klockan. Ingen Kick var här då det var sagt, tiden var knapp och Mia fick ändra sin plan A till en plan som inte fanns. Det blev buss, en dålig plan eftersom det inte går särskilt många bussan en tidig söndagmorgon. Oscar fick svida om, ta och löpa upp till Mia och Anna och på något sätt hjälpa de hjälplösa. Inte heller han besatt någon bra plan för att lösa problemet. Utan att tänka gjorde han ett val, han satte sitt liv som insats, hoppade ut på vägen och fick stopp på en bil. Oscar pratade rask på och berättade läget för den förvirrade mannen i bilen som inte hade något att säga. Mias pakning hamnade i bilen vare sig mannen i bilen ville det eller inte. Iväg kom hon, mer har vi inte hört. Vi tror att hon hann med tåget.. Den tystnad vi fått från henne tolkar vi som "jag hann".
Lättnad

Nu har vi härmed tappat en till här i huset. Gått från 5 till 3 personer på väldigt kort tid. I takt med att folk lämnar oss, så är det något annat som kommer till oss.
Motgångar - Svårare tider
Här i huset där vi lever, där får man inte se motgångar som något problem. Ser man bara alla bekymmer går man ner sig. Vänd på saker, se det bra sakerna i situationen. Det finns mycket positivt i motångar och i det som är svårt. När du har den där känslan av hopplöshet, då har du oftast enklare att värdesätta det vardagliga som bara nonchaleras när du har vind i seglet. Se till att ta vara på de små sakerna här i livet, de är minst lika viktiga som de stora.


Motgångar får vissa människor att bryta samman, andra att överträffa sig själva

Jag går för det sistnämnda

- Lista på saker man inte bör göra innan man lägger sig -

  • Äta chips eller knäckebröd i sängen
  • Ha vattenkrig i sovrummet
  • Ta på sig en latexdräck samt fotbollsskor och sedan gå och köpa en pizza för att sedan bara kasta den på  kudden
  • Borsta tänderna

Små saker förgyller

En flicka på fyra år sjöng en sång om mig.

-
Han är från ett annat land
Han heter Sebastian
Han jobbar på vår barnehage
Ja, på ------barnehage

-
Sött

Nu har jag jobbat klart för denna omgång på det dagiset. Får se om man återkommer dit senare någongång. Därefter var det dags att åka mot säljarjobbet och säga att NSS (säljfirman) jag jobbade på precis har gått i graven. Vad sker efter det, ja det är något tiden får svara på.



Ett otroligt vårväder, ingen snö, inget blask som får en bitter. En trio bestående av Kick, Oscar och mig som skulle bege oss mot kontoret för en avslutande fest. Vi blev ett gäng där som senare förflyttade oss till sjöboden för en soft kväll med liveband och snack. Kvällen avslutades som vanligt med efterfest, hos Thomas som nu också hade födelsedag. Kvällen bestod av promenad utan skor och endast t-shirt. Klumpiga handlingar och mys för vissa. Alla var nöjda med det. Lyckad kväll. Grattis till Thomas som fyller år och Oscars nya framgångar på jobbfronten.



- Lista på saker man uppskattar i Norge -

  • Billiga saker, eventuellt saker som är gratis
  • Havregrynsgröt med jordgubbssylt
  • Norska vänner
  • När man hör ifrån kärt folk där hemma

Vimmel & Förvirring

En liten berättelse..




Det var en gång en liten isbjörn. Denna isbjörnen var precis som alla de andra, vit lurvig och glad i mat. Han hade många vänner där han bodde på sin arktiska lilla plats norr om ekvatorn. Dagarna följde ofta en viss rutin, då isbjörnen jagade föda och sedan när han funnit sin föda gick han på privat simskola endast för  honom . Lärt sig simma som liten hade han aldrig lärt sig. Han var den ända isbjörnen inom många mils radie som inte kunde simma. Detta var inget bekymmer för honom då han var dag glatt gick till simskolan för att lära sig grunderna. Dagarna gick och han lärde sig hur man skulle bete sig i vattnet för att lyckas transportera sig genom att simma. Någon kung på simning var han förstårs inte men han visste hur man skulle göra nu åtminstone. Livet fortsatte utan några större problem, tills en dag då det gick lite galet. Han var ute och jagade med alla de andra isbjörnarna och då gav isen han stod på ifrån sig ett högt knak och lossnade och började driva iväg, långt långt bort. Tiden gick och han hade varit borta ett tag och blev mer och mer förvirrad. Isbjörnen var hungrig, kunde simma men visste in riktigt om han vågade, eftersom han inte var så bra på det än. Från isflaket som han befann sig på såg han många andra isflak med sälar på. Goda välsmakande sälar som han ville komma åt, problemet var bara att det var ganska många att välja på, och det dök upp fler och fler. Han började tänka mer och mer, om han skulle orka simma hela vägen och om det verkligen var en säl. Eftersom de var så långt bort så kunde han inte avgöra om det säkert var en säl, allt var mest osäkra kort. Isbjörnen hade många möjligheter, men han visste inte alls hur säkra dessa möjligheter var att spela på. Isbjörnen blev lite nergången och började fundera väldigt mycket.. Han kom inte fram till något, just då..





Idle hands are the devils playground




- Lista på olika svar man kan få när man ställt en fråga -

  • Nej
  • Jag är inte helt säker men tror det är lite norr om Södertälje
  • Det vet till och med en 3-åring
  • Ja, det gjorde du men det minns la inte du eftersom du var så satans full

Livet i Bergen

Här kommer det lite om livet i Bergen.
Ni som inte riktigt fått er en bild av hur det är här och vad vi gör osv.
Hoppas jag ska kunna förmedla en hel del med kommande bilder.



Se & Njut




Sammansvetsade

 

Lite bilder från bergstoppen - Solnedgång

 


 

Våga satsa, hoppa(s)



Yttligare en dag på berget                                   

Mys med samkväm

 


Bergen by night, our ducks, our livingroom

 



- Detta blir ett listfritt inlägg, anledning till detta är -

 

  • Mycket bilder
  • Mer känsla än andra inlägg
  • Orkade inte riktigt

 


Denna sida håller på att uppdateras. Försök igen om en stund.


























Someday never comes

Äntligen helg får man väl säga. Skönt att slippa ungarna skrik, även om de kan vara snälla ibland.
Här har det blivit lite förändring sen sist (inte positivt), våran käre vän Filip. Han är inte längre kvar i lilla landet Norge, utan for hem igår mot, skulle jag gissa bättre vädet och ett välkänt Sverige. Han såg inte framgången i Norge och la det på hyllan. Hoppas han får det fint där hemma hos flickan, jobb, familj och hela det paketet. Livet här i Norge kommer att fortsätta trots att vi tappat en man.
Helgen är oviss, kommer ta den som den kommer. Blir inte att bestiga något berg här imorn hur som helst. Blev otroligt förkyld förra söndagen av en sån tur, har ännu inte släppt. Siktar på friskare tider.
Ibland hör man saker.. Saker som får en att fundera och tänka över saker. Vissa uttryck eller tal, kan vara mycket. Jag och Op lyssnar, noterar kommer ihåg och tar till oss av sånt. Jag tänker idag dela med mig av två små tänkvärda uttryck som jag gillar, sen om ni läsare gör det eller inte är helt upp till er.

  • Normal people do their best, succseful people do whatever it takes
Så två personer som talar med varann.
- Du verkar alltid ha vind i seglet du?
- Jo, jag skapar ju faktiskt vinden själv.

Det mesta handlar om inställning, och motivation. Har man kryddat rätt med det så rer man ut i princip allt man vill reda ut. Ha inte heller för brått, allt går inte på en kafferast, men tro inte heller att allt sköter sig utan att man gör något.

Avslutar med två bilder och en liten parentes, (jag är whiskeysugen).


Korvgrillning på Fløjen


Hemfärd från Sandviksfjället

-Lista på saker att ha i kylen -

  • En timid person
  • Saker som ska vara kylda
  • Tegelpannor
  • En inneboende

Bergsbestigning med en norrman

Hur ska vi lägga upp detta..? Jag snöar ofta in på saker som kanske vissa vet, nu har jag snöat in på att teckna. Tecknar en massa här, eller ja börjat iaf. Tror det kan klassas som någon form av att snöa in på saker. Hoppas kunna bli skicklig på det en vacker dag, eller en dålig dag bara det sker så är jag nöjd.
Så kom våran nosrke vän Kim hit för han skulle med oss svenskar och bestiga berg. Nu var det upp till bevis. Sverige eller Norge bäst på bestiga berg? Skulle vilja påstå att Norge var lite mer allert och fylld med överskottsenergi till detta ändamålet (dvs Norge vann). Trevligt var det iaf, jag och Kim valde att dra rövarhistorier för varann om vem som var värst. Otroligt kul, värt att pröva.
Fick även snacka med Emil på skype idag. Trevligt, snakkes snart igen!

 

-Lista på bra soffor -

  • Stora soffor
  • Mjuka soffor
  • Hörnsoffor
  • Bäddsoffor

 


Samkväm

Lördag då.. Idag var dagen som jag var bjuden till Mona, Mona och Hasna. Tre tjejer från Somalia, bott i Norge i två år. Lite vanskligt att förstå varann imellanåt, men gick prima. Eftersom jag har födelsedag (på måndag) ville de fira den så det blev idag lite för tidigt men vad gör de. Mona mötte mig på byn vi tog en fika och sedan for vi hem till de andra. Väl där blev det kempegod mat, det tackar vi Hasna för. Efterrätt, åh ljuvigt gott, vaniljsås med frukt och så blev det även något somaliskt godis, otroligt gott. Vi snacka, lyssna musik och hade det göj. Därefter for vi ut på byn och mötte en vän till Mona och så skulle de fortsätta kvällen på byn. Jag for dock hem, hade blivit trevligt men ville inte gå hem den långa promenaden ensam.
En lyckad kväll, fick även liten födelsedagspresent. Tack.

Mona                    Hasna                     Mona


Och den otroligt goda maten fanns även pommes och lax, dessert och godis (somaliskt)

Och sist lilla presenten som jag fick
(fick även godiset som blev kvar, mumma)


Blomma

 

- Lista på bra ord för fel -

  • Inkorrekt
  • Orätt
  • Mankemang
  • Knasigt
  • Vrång

Folk blir kära..

För att få saker och ting lite roligare här i Norge har vi börjat ha små interna tävlingar. Än så länge har vi hunnit med en. Jag vann. Weei. Fler kommer det bli! Poker är också något som förekommer ganska ofta, vinnaren brukar få ett mariekex med nutella eller dylikt, aldrig fel kan jag säga. Sötsaker här är högt rankade i detta hus. Jag har blivit bjudenfödelsedagskalas, att fira min födelsedag, hos Mona, med en Mona till och Hasna. Kommer bli trevligt tror jag. Trevligt med lite nytt folk, dock himla oväntat.
Nu till rubriken på mitt inlägg. Har lyckats få en norska att bli kär i mig. Hon levde lite för det där "kärlek vid första ögonkastet" skulle man kunna säga. Hon sa nästan direkt att hon gillade mig och ville sitta i mitt knä. Det fick hon, hon ville pussa och gosa. Hon blev nästan lite ledsen när jag inte kunde sitta brevid henne när vi skulle äta. Och senare när jag skulle bege mig, och sa att jag inte visste om vi skulle ses igen.. då började hon nästan gråta och kramde om mitt ben och lät mig inte gå till en början. För hennes skull hoppas jag att jag får jobba på det dagiset igen. Den lilla stackarn var bara 5 år och förstod inte att jag redan har en flickvän och bara var där och jobbade, och inte för att hon skulle bli lite småkär i mig. Jag kanske inte borde fortsätta jobba i dagis om det ska fortsätta såhär..?

- Lista på obra folk att bli kära i -

  • Din dagisförken
  • Nån som hatar dig
  • Darin
  • Petsson & Findus
  • Ole Brumm

Saker och ting fortsätter

Tiden här i Norge forsätter med diverse ting. Jobbar lite imellanåt och tränar, det är den mest vanliga dagen. Händer också en del utöver detta, vi hämtar saker som är gratis så ofta vi kan. Nu har vi fått tag i en garderob och en liten soffa, så möbleringen här hemma tar sig. Vi umgås en del med Fredrik och Kim, samt lite folk via dem. I fredags var det utgång för mig och Filip, Oscar begav sig hem. En trevlig kväll med lite utökat kontaktnät, samt att jag och Filip tog en lång promenad hem eftersom det inte går några bussar på nätterna. Lördagen så blev jag och taxifolk åt Mårten och Fredrik. När vi lämnat Mårten så köpte Fredrik 20 cheeseburgare, så Oscar och jag blev mätta. IKEA besök, det var värt, prövade att ligga i några sängar himla skönt, det är inget man blir bortskämd med inte. Eftersom vi inte har några här i lägenheten än. Det blir ett senare projekt. På kvällen blev det utgång med lite jobbfolk samt att det joinade lite andra människor också. Rolig kväll, mer eller mindre oseriös kan man säga. Efterfesten brast det med teatersmink, alla såg ut som skit. Oscar och Filip tog den härliga promenaden hem medans jag hängde med Kim hem och var mest trött där innan jag somnade i deras soffa. Fick hur som helst en god sömn i den korta soffan. Idag har vi inte gjort särskilt mycket, plockat lite här hemma och bara slappat. Så förblir nog resten av kvällen också.

 

-Lista på hur man kan få en boll att fara iväg -

  • Kasta den med valfri hand
  • Sparka på den
  • Använda en slangbella
  • Tejpa fast den på ett spjut som någon kastar i exempel OS
  • Be Harry Potter att trolla så bollen flyger iväg

RSS 2.0